ЦСКА вече докосва финала на турнира за Купата на България, след като постигна победа с 2:0 като гост в първия мач между двата тима.

"Армейците" изиграха много добър двубой и с голове на Самир Аясс и Борис Галчев в началото на двете полувремена си осигуриха комфортна преднина преди реванша в София.

"Берое" пък не успя да застраши сериозно съперника си, въпреки че в големи периоди от мача владееше топката повече. След втория гол на червените агитката на домакините започна да хвърля факли и димки по терена, заради което двубоят бе прекъснат за няколко минути.

Срещата бе изгледана от трибуните от селекционера на националния отбор Ивайло Петев.

Мачът започна перфектно за гостите, които откриха резултата още в петата минута с гол на Самир Аясс. След бърза атака Преслав Йорданов напредна отдясно и се озова очи в очи с Илко Пиргов. Вртарят изби изстрела му, но топката попадна в Аясс, който я прати неспасяемо в мрежата.

В 17-ата минута Преслав Йорданов бе изведен зад защитата на "Берое", а Владимир Зафиров го закачи, но реферът Цветан Кръстев не отсъди фаул, макар че страничният съдия му сигнализира за нарушение. Последва мълниеносна контраатака на домакините и извеждащ пас към Исмаил Иса, но Анатоли Господинов я улови в последния момент.

Старозагорци владееха повече топката, но червените създаваха по-опасните положения. В 36-ата минута Динчев се включи отдясно и центрира отлично към Преслав Йорданов. Таранът на ЦСКА стреля, а Пиргов успя да докосне топката, преди тя да срещне напречната греда.

Втората част започна с лек превес на домакините, но отново ЦСКА стигна до гол. В 53-ата минута Маламов направи страхотен рейд по лявото крило, след което центрира перфектно към Борис Галчев. Капитанът на червените от два метра с глава нямаше как да сбърка на празна врата.

Развоят на мача не се хареса на агитката на домакините, която започна да хвърля факли на терена. Заради това мачът бе прекратен за две минути, след което продължи нормално. По същото време в сектор А привърженици та ЦСКА започнаха да скандират за своя тим. Феновете на "Берое" побесняха и започнаха да хвърлят бутилки по тях.

В края на мача Борис Галчев получи травма и за няколко минути не бе на терена, но в крайна сметка успя да завърши мача. Главният съдия на двубоя Цветан Кръстев даде цели 11 минути добавено време, но и в тях нямаше положения пред двете врати и резултатът се запази до края.

Дневник