"Волфсбург" поднесе неприятна изненада на гостуващия "Реал" (Мадрид), след като победиха с 2:0 в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига.

Така домакините приземиха своя съперник, който бе вдъхновен от победата си над "Барселона" на "Камп ноу" през уикенда. Головете за "вълците" отбелязаха Рикардо Родригес в 18-ата минута от дузпа и Максимилиан Арнолд в 25-ата.

Домакините можеха да вкарат и още голове, докато воденият от Зинедин Зидан тим изглеждаше безидеен и ялов. Тежък удар за мадридчани бе и принудителната смяна на Карим Бензема в края на първото полувреме заради травма.

Още във втората минута Кристиано Роналдо получи пас в наказателното поле на "вълците" и изпрати топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада на португалеца. Последва и пропуск на Карим Бензема преди "Волфсбург" да нанесе своя удар в рамките на седем минути.

В 18-ата минута от дузпа бе точен Рикардо Родригес, а наказателният удар бе отсъден за нарушение на Каземиро срещу Андре Шюрле. В 25-ата минута домакините изпратиха съперника си в нокдаун, след като Максимилиан Арнолд се измъкна от отбраната на гостите и от близко разстояние отклони топката в мрежата за 2:0.

В 32-ата минута сериозен пропуск направи Бензема, който стреля неточно с глава от добра позиция след центриране на Гарет Бейл отляво.

В началото на второто полувреме Кристиано Роналдо на два пъти не успя да уцели вратата на Беналио, при втория случай с глава. В 68-ата минута "вълците" пропиляха златен шанс за трети гол. След светкавична контраатака Шюрле получи възможност да стреля отблизо, но ударът му не намери целта.

Секунди след това Марсело предизвика кратка разправия на терена между играчи на двата тима. Бразилският ляв бек си удари главата в гърдите на играч на "Волфсбург" и с очевидна симулация се строполи на терена, което вбеси противниковите футболисти.

Роналдо продължи да пропуска, а минута преди края резервата Макс Крузе можеше да направи реванша протоколен, но ударът му бе отразен от Навас.

Дневник