"Евроспорт" ще излъчва мотоциклетните "24 часа на Льо Ман", в които през тази година за пръв път ще има български участник в лицето на Мартин Чой.

Състезанието ще стартира в събота от 15.45 часа и ще бъде предавано пряко по "Евроспорт 2".

Съотборници на българския пилот в надпреварата ще бъдат словенецът Янеш Прошеник и миналогодишният европейски шампион в супербайк Роналд Реш от Австрия.

24-кратният шампион на България взе участие в квалификациите преди две години, но сега ще направи състезателния си дебют в Льо Ман.

С "24-те часа на Льо Ман" ще бъде даден стартът на сезона в Световния шампионат по издръжливост (EWC). Чой ще се състезава и в останалите три надпревари - "12-те часа на Портимао" на 12 юни, легендарните "8 часа на Сузука" на 31 юли и "8-те часа на Ошерслебен" на 27 август.

Чой ще пилотира BMW S1000 RR1000. Освен във всички състезания на Световния шампионат по издръжливост с този модел българинът ще участва още в европейския, източноевропейския и българския национален шампионат.

"Моторът е различен от този тип, който аз карам. Той е приспособен с различни спирачни апарати, с по-голям резервоар и с две тръби за бързо зареждане. С гумите свикнах бързо. Там се използва по-твърда смес, за да издържат повече обиколки", коментира Чой.

dnevnik.bg