"Берое" се раздели със старши треньора Петър Хубчев, обяви изпълнителният директор на клуба Илко Русев на извънредна пресконференция след загубата от ЦСКА в първия полуфинал за Купата на България.

На този етап не е намерен негов заместник. В момента се водят се преговори, но от клуба не пожелаха да споменат конкретни имена. Шефовете в "Берое" изразиха надежди нов треньор да бъде намерен в следващите два дни.

"Правим всичко възможно до два дни да решим този проблем. Но това няма да стане на всяка цена. Ако трябва да изчакаме малко повече, ще го направим", обясни Русев.

Хубчев беше треньорът с най-голям стаж в настоящия си отбор от действащите в А група. Той пое старозагорци през октомври 2012 г.

52-годишният специалист изведе старозагорци до два трофея - Купата и Суперкупата на България през 2013 г., а през миналия сезон тимът спечели сребърните медали в А група.

"Петър Хубчев е най-добрият треньор в историята на "Берое". Всеки помни в какво състояние беше отборът, когато той го пое", обяви общинският съветник Диан Димитров на днешната пресконференция. "Всичко беше изключително коректно и от негова, и от наша страна", допълни той.

Двете страни допълнително ще уточнят начина, по който ще се разделят. Дори да има неустойка, тя няма да е голяма, тъй като договорът на Хубчев изтичаше след края на настоящия сезон.

До назначаването на негов заместник отборът ще бъде воден от екип от детско-юношеската школа.

"Искаме да намерим човек, който да е добър психолог и който да може да свали напрежението. Категорично класирането на финал за Купата на България не е загубено. Сигурен съм, че ако отборът се вдигне и целият град застане зад него, ще отстраним ЦСКА. Нашите играчи са в пъти по-добри. Просто трябва да намалее напрежението и новият треньор да изчисти главите на футболистите", каза още Димитров. 

dnevnik.bg