Нападателят на ПСЖ Златан Ибрахимович ще съди бившия треньор на шведския национален отбор по лека атлетика Улф Карлсон, който го обвини в употреба на допинг. Карлсон твърди, че футболистът е взимал забранени стимуланти между 2004 и 2006 г., когато играеше за "Ювентус".

Треньорът заяви, че Ибрахимович е качил десет килограма в този период, което според него е невъзможно без допинг. Той обвини в употреба на забранени вещества и друг шведски футболист, носил екипа на "старата госпожа" - Албин Екдал.

"Ще го съдим. Не съм експерт, но имаме основание. Винаги има хора, които мразят. Може би (Карлсон) е бивш атлет, който се е провалил, или просто завижда, но той разпространява лъжи. Този човек направи голяма грешка", заяви Райола, цитиран от шведското издание "Експресен".

"Златан е бил подлаган много пъти на допинг контрол в "Ювентус". Той премина 10-15 проверки. "Ювентус" също беше гледан под микроскоп тогава. Твърденията (на Карлсон) са налудничави. Във всички клубове, в които е бил, Златан не е взимал дори аспирин", добави агентът на Ибрахимович.

На свой ред представители на шведския национален отбор се изказаха критично за думите на Карлсон и поискаха от него да представи доказателства за думите си.

Дневник