Реваншът за световната титла в тежка категория между Тайсън Фюри и Владимир Кличко ще бъде на 9 юли, обяви чичото и треньор на британския боксьор Питър Фюри.

Двубоят ще бъде в Манчестър, като по всяка вероятност арена на сблъсъка ще е стадион "Олд трафорд".

27-годишният Фюри спечели поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF), след като постигна 25-а победа от 25 мача и нанесе първа загуба на Кличко от 11 години. След поражението в Дюселдорф през ноември, украинският боксьор реши да активира клаузата за реванш. Преговорите между двата щаба вървяха добре от самото начало и тази седмица са стигнали финалната права.

Фюри трябваше да се откаже от пояса на IBF, тъй като заради реванша с Кличко нямаше как да се боксира с първия претендент на организацията Вячеслав Глазков. Украинецът също не успя да го спечели, след като загуби с технически нокаут от американеца Чарлз Мартин.

Двубоят между Фюри и Кличко ще бъде в същия уикенд, когато ще се проведат финалите на "Уимбълдън", Гран при на Великобритания във Формула 1 и последните два мача от европейското първенство по футбол във Франция.

dnevnik.bg