Ремонтът на лекоатлетическата писта на стадион "Берое" в Стара Загора ще струва около 100 000 лева, а не както обявиха първоначално от общината - над 1.2 милиона лева, съобщи БТА.

Пистата пострада от хвърлените върху нея факли от сектора на старозагорския фенклуб по време на мача от полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА (0:2).

Те са причинили десетки изгаряния на трасето, което има сертификат за провеждане на международни състезания от най-висок ранг и е считано за най-доброто в страната след откриването му през 2013 г.

Пред сектора с феновете на ЦСКА пистата е непокътната, а нанесените от гостуващата агитка щети са свързани с около 150 счупени седалки.

"Налага се пистата в увредения участък да се прави наново, като увредените слоеве се премахнат до асфалтовата основа. Ще се обърнем за съдействие към фирмата, която постави изкуствената настилка, но лошото е, че увреждания от този характер не влизат в гаранцията и всичко това ще трябва да се заплати", заяви членът на управителния съвет на лекоатлетически клуб "Берое" Емилия Драгиева.

"Ще има договаряне между клуба ни и фирмата за цената. Но всичко това трябва да се направи по най-бързия начин, защото турнирът "Самарско знаме" е на 9 юни, а има и световно първенство за глухонеми след това. С тези дупки, които са станали, не може да се проведе никакво състезание по лека атлетика. Няма кой да ни разреши", допълни тя.

dnevnik.bg