Капитанът на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни поднови нормални тренировки след контузия и ще се завърне на терена в срещата на дублиращия отбор срещу "Мидълзбро" в понеделник.

Рууни е възстановен от травмата на коляното, която получи през февруари, но все още не е готов за участие в мачовете на първия състав, въпреки че показа част от потенциала си в заниманието.

"Той вкара гол с прекрасен прехвърлящ удар. Това беше първата му тренировка. Той може да бъде толкова добър, че ще бъда принуден да му намеря място в отбора. Все пак зависи от това как ще се чувства", коментира мениджърът Луис ван Гаал.

Холандският специалист не пожела да коментира дали нападателят ще бъде на линия за гостуването на "Уест хем" в сряда в срещата-реванш от четвъртфиналите на турнира за купата на Футболната асоциация.

"Не мога да направя прогноза. Трябва първо да видим дали всичко ще бъде наред след мача с "Мидълзбро". Все пак той току-що се завръща след лечение на контузия", каза Ван Гаал.

"Юнайтед", който гостува на втория в класирането на Висшата лига "Тотнъм" в неделя, се стреми към четвъртата позиция. "Червените дяволи" изостават на точка от градски съперник "Манчестър сити" в борбата за последната квота за Шампионската лига.

Дневник