Бившият нападател на националния отбор Мартин Петров заяви, че в началото на пътя му в чужбина сравненията с Христо Стоичков са му тежали. Той прекрати кариерата си и вече се насочва към мениджърска дейност.

"Донякъде ми тежеше, когато все още тръгвах - в "Сервет", в Германия. Всички казваха "новият Стоичков, новият Стоичков". А като си млад и все още не разсъждаваш чисто професионално, а повече емоционално, това личеше", заяви Петров пред "Нова телевизия".

"Тогава си казваш: "Трябва да играя като него". В някои моменти може да ми е влияло, особено в споровете със съдиите, но да не говорим за тази тема. След това, като си поотъпках пътя, вече исках да съм си Мартин Петров", продължи той.

Според него някой може да тръгне да се съпоставя със Стоичков, когато има неговите отличия. "Така че няма как да се сравнявам с него", каза Петров.

В кариерата си врачанинът тръгна към чужбина от ЦСКА и след "Сервет" игра във "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид), "Манчестър сити", "Болтън" и "Еспаньол", за да се завърне отново в ЦСКА.

Дневник