Доскорошният капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов си остави вратичка за още няколко мача със състава. Условностите са свързани с евентуалното откриване на възможност за участие на България в квалификация за олимпийските ирги в Рио де Жанейро.

"Най-логично би било да съм приключил окончателно със спортната си кариера. Колкото и да са минимални шансовете, макар и теоретични, на 19 април има комисия на Международната федерация по волейбол, като тогава ще се разбере какво ще се случи с националния отбор на Русия и дали България ще има още един шанс да се бори за игрите в Рио. Ако има такъв шанс и бъда повикан в националния отбор, ще направя всичко възможно да помогна", каза Николов в Русе.

Българската федерация следи внимателно казуса с хванатия с мелдоний руски национал Александър Маркин. При евентуална дисквалификация на "сборная" има възможност националите да получат нова възможност да се класират за Рио 2016.

Николов уточни, че това е малко вероятно, както и че не е редно. "Не очаквам това и не би било решение в интерес на спорта", добави диагоналът.

"Волейболът е парадоксът в България, тъй като все още създава кадри с качества, които да играят в Европа и по света", каза Николов. В Русе той проведе спортен ден за деца и обяви, че при интерес ще организира групи към школата си.

Дневник