"Уест хем" и "Арсенал" изиграха много красив и вълнуващ мач и завършиха 3:3. Лондонското дерби предложи обрати, емоции и куп възможности прд двете врати.

В крайна сметка и двата състава могат да съжаляват за изпуснатата победа в преследването на големите си цели.

"Арсенал" събра 59 точки и шест кръга преди края на сезона изостава с десет от водача "Лестър". "Уест хем" е шести с 52 и е на две от четвъртия "Манчестър сити".

Воденият от Арсен Венгер отбор водеше с 2:0 до 44-ата минута след головете на Месут Йозил и Алексис Санчес. Секунди по-късно всичко се промени и домакините изравниха с два гола на Анди Керъл. Нападателят даде преднина на отбора си в началото на второто полувреме с третото си попадение. "Арсенал" успя да изравни чрез Лоран Кошчелни.

Мачът започна с грубо нарушение на Керъл срещу Кошчелни, което съдията оцени с жълт картон. В 14-ата минута "чуковете" вкараха, но реферът даде знак за засада.

Четири по-късно Алекс Айоби изведе Йозил в наказателното поле и германецът вкара. Айоби направи същото и в 35-ата минута, но този път от подаването му се възполза Санчес, за да направи 2:0.

В края на първата част дойде времето на Керъл. Най-напред в 44-ата минута нападателят засече центриране от дясно на Кресуел и намали. В добавеното време на полувремето той изравни - топката стигна до него в наказателното поле и макар първият му удар да беше блокиран, при втория си опит преодоля Давид Оспина.

В 52-ата минута Керъл вкара с глава след центриране на Антонио от дясно. "Арсенал" имаше нужда от време, за да се вдигне, но съумя да изравни. След атака с няколко бързи подавания в 70-ата минута Кошчелни отблизо вкара за 3:3.

В оставащото време двата състава се постараха да стигнат до победата, като по-настоятелни бяха домакините. Резултатът обаче се запази.

Дневник