Германският шампион "Байерн" продължи уверения си поход къл титлата в Бундеслигата. Баварците се наложиха с 3:1 срещу "Щутгарт" като гост.

Воденият от Хосеп Гуардиола поведе след автогола на Нидермайер, а след това Алаба удвои. Дидави намали изоставането на отбора си, но с красив гол Дъглас Коста направи 3:1 в края.

С 24-ата си победа "Байерн" събра 75 точки и води с осем пред "Борусия" (Дортмунд), който е с мач по-малко. "Щутгарт" е 12-и с 33.

Воденият от Хосеп Гуардиола състав имаше голямо превъзходство в притежанието на топката. Домакините можеха да поведат в 11-ата минута, но Дидави стреля слабо отблизо и Мануел Нойер спаси.

В 25-ата Гуардиола смени Артуро Видал и на мястото му пусна Томас Мюлер.

Шест по-късно след подаване от ляво Нидермайер при опит да избие прати топката във вратата си. "Байерн" направи важна стъпка към победата с първия гол на Алаба през сезона. Австриецът пое вляво в наказателното поле и от малък ъгъл удвои.

"Щутгарт" намали с интересен гол. Роберт Левандовски не успя д аизчисти в наказателното поле и падналият Дидави прати топката във вратата.

Минута преди края Коста вкара за 3:1 с красив и след удар от разстояние.

Дневник