"Ювентус" продължи по пътя си към петата поредна титла в Серия А. Шампионите се наложиха с 2:1 срещу "Милан" след обрат като гост.

С 19-ата си победа от последните си 20 мача "бианконерите" събраха 76 точки. Шест кръга преди края на сезона те водят с девет пред "Наполи", който в неделя приема последния "Верона". "Милан" остава шести с 49 точки.

"Росонерите" играха много вдъхновено и създадоха отлични възможности, но в почти всички случаи бяха спрени от Джанлуиджи Буфон.

Вратарят направи зрелищно спасяване в 14-ата минута след изпълнение на Марио Балотели от фаул. Четири по-късно "Милан" поведе с гола на Алекс, който беше точен с глава след ъглов удар.

"Ювентус" реагира бързо и изравни в 27-ата. Тогава Алваро Мората подаде на Марио Манджукич, а хърватският нападател се възползва, за да прати топката в долния ляв ъгъл. В добавеното време Стефан Лихщайнер имаше възможност данаправи пълен обрат, но след удара му топката мина покрай гредата.

"Милан" започна силно и второто полувреме. В 51-ата минута Монтоливо се освободи майсторски в наказателното поле, обърна се и стреля, но Буфон се справи. Отблизо Балотели не можа да вкара при добавката, а при втория си опит прати топката във вратата, но с ръка, за което получи жълт картон. Секунди след това нападателят отправи много опасен удар, преминал над вратата.

В 60-ата минута Пол Погба улучи греда от фаул. Френският полузащитник вкара пет по-късно, когато след ъглов удар се освободи от защитник и донесе победата за "Ювентус".

Двата състава ще се срещнат и във финала за Купата на Италия.

Дневник