Ръководството на "Манчестър юнайтед" е взело решение да съкрати бюджета за заплати на футболистите, ако отборът не успее да се класира за Шампионската лига.

Според информацията на английското издание Times, орязването на заплащането ще е в размер на 14 млн. паунда, което означава, че футболистите ще печелят със средно по половин милион по-малко на човек.

В момента "червените дяволи" заемат пето място във временното класиране с 53 точки, което им дава квота за Лига Европа. Четвъртият "Манчестър сити" има 57 точки и мач повече, а до края на първенството остават шест кръга.

Слабото представяне на "Юнайтед" под ръководството на Луис ван Гаал продължава от началото на сезона, а клубът изпусна и много печалби от Шампионската лига заради отпадането си още в груповата фаза.

Според медиите в Англия, холандският специалист не е уволнен до момента само заради неустойката, която тимът трябва да плати, ако се раздели с него. В договора му обаче има клауза, в която пише, че ако не успее да класира тима за най-комерсиалния турнир, няма да получи и неустойка.

Дневник