Яя Туре е готов да си плати, за да напусне "Манчестър сити", в случай че ръководството на клуба не му съдейства за летен трансфер.

32-годишният футболист няма желание да работи с Хосеп Гуардиола, който преди няколко дена не успя да намери място на халфа в "Барселона", след което последва и трансферът именно на "Етихад".

Следващият сезон е последен за Туре в настоящия му договор. Той е готов да преподпише, но само дългосрочен контракт за три години, който "гражданите" за момента отказват да му предложат.

"Това е недопустимо. Играч като Яя Туре не може да върви към последната година от договора си, без да знае дали ще получи предложение за нов. Той е на 32 години. Има още 3-4 години футбол на високо ниво пред себе си. Затова "Сити" трябва да каже на Яя какво възнамерява да прави", коментира агентът на футболиста Димитри Селюк.

"Най-доброто е да му предложат тригодишен контракт, който би го задържал до края на кариерата му. Другият им вариант е да благодарят и да го оставят да си тръгне. Няма да позволя на Яя да загуби цяла година в "Сити". Няма да им позволя да го задържат още една година, тъй като шансовете му след това да премине в друг голям клуб ще намалеят", каза още Селюк.

"Ще отида във ФИФА и ще им кажа, че възнамеряваме да се откупим срещу последната година от договора. Можем да го направим, това е реална опция, а не заплаха. Обещавам ви, че Яя ще напусне "Сити" по един или друг начин това лято, ако не му предложат нов договор", завърши агентът.

Дневник