Поредният търг за емблемата на ЦСКА ще се проведе на 25 април, бе съобщено на официалния сайт на НАП.

Това е трети опит на НАП да продаде емблемата на ЦСКА, като цената спадна с около един милион лева. Първоначално исканата сума беше 3 680 360 лева, а в момента вече е 2 576 252 лева. При втория търг цената беше намалена с 20%, а сега спада с още около 10%.

В медиите се появиха спекулации, че интерес към емблемата има Гриша Ганчев, но той така и не предприе нищо при двата предишни търга през миналата година.

Емблемата беше заложена като част от дълга на червените към НАП. С продажбата ѝ агенцията може да си върне част от задължението, натрупано от ЦСКА през последните години. ЦСКА дължи около 7 милиона, а с лихвите общата сума надхвърля 11 милиона.

В пакета влизат две емблеми на червените. Първата, която е регистрирана на 22 ноември 2004 г., е без трите звезди и не включва услугите от клас 41 на Международната класификация на стоките и услугите, свързани със спортната дейност.

Втората емблема е тази с трите звезди върху нея, включва услугите от клас 41. Нейната регистрация изтече на 20 юни, но пет дни по-рано изпълнителният директор Александър Тодоров е внесъл искане за подновяването ѝ. Освен тях в цената са включени и правата над марката "Лидерът ЦСКА" - вестник за червения клуб, който се издаваше в края на миналия век.

Дневник