"Шалке 04" и "Борусия" (Дортмунд) не успяха да излъчат победител в голямото дерби на Германия и завършиха 2:2 в Гелзенкирхен.

Точката върна надеждите на кралскосините за участие в Шампионската лига, но пък загубените две на гостите ги отдалечиха на седем от лидера "Байерн".

Въпреки това хората на Томас Тухел могат да бъдат доволни от резултата, защото той пусна резервите, като направи осем промени в състава в сравнение с двубоя срещу "Ливърпул" в четвъртък.

Независимо от обстоятелствата "Борусия" стоя добре през първото полувреме, но след 30-ата минута "Шалке" заигра по-активно и започна да притиска съперниците си.

Двата големи съперника от Рурската област обаче създадоха прекалено малко добри положения, за да си отбележат гол и полувремето завърши при 0:0.

Началото на втората част обаче беше вихрено. Шинджи Кагава откри резултата в 49-ата минута след брилянтен прехвърлящ удар. Дейно участие в атаката взе и влезлият като резерва Хенрих Мхитарян.

Само две минути по-късно домакините изравниха. Жуниор Кайсара напредна отдясно и това създаде хаос в наказателното поле на "Борусия". Последваха два удара към вратата на Роман Бюрки и накрая топката попадна на крака на Лерой Сане, който вкара за 1:1.

"Борусия" отново излезе напред в резултата в 56-ата минута благодарение на гол с глава на защитника Матиас Гинтер след свободен удар.

Холандският нападател на "Шалке" Клаас-Ян Хунтелаар сложи точки на спора с попадение от дузпа в 66-ата минута, когато беше препънат от Сократис Папастатопулос.

След влизането на Пиер-Емерик Обамеянг и Илкай Гюндоган черно-жълтите заиграха много атпрактивно, но пък Макс Майер можеше да донесе успеха за домакините в последните минути на срещата.

След тази точка четири отбора делят 4-7-о място в класирането на Бундеслигата с по 45 точки, но "Шалке" е с най-лошата голова разлика от тях.

Дневник