По темата

Жозе Моуриньо пожела на "Лестър" и Раниери да спечелят титлата - 10 апр

"Уест хем" и "Арсенал" си попречиха взаимно след 3:3 в красив мач - 09 апр

Раниери и Кейн спечелиха месечните награди във Висшата лига - 08 апр

Цитат на деня: Борбата за оцеляване е по-тежка от борбата за титлата - 06 апр
"Лестър" направи поредна стъпка към титлата в английското първенство, след като победи с 2:0 "Съндърланд" като гост в среща от 33-ия кръг.

Двете попадения вкара звездата на "лисиците" Джейми Варди в 66-ата минута и дълбоко в продължението. Това бе пета поредна победа за тима и първа с повече от гол разлика от 6 февруари насам.

С новите три точки възпитаниците на Клаудио Раниери събраха общо 72, с десет повече от преследвача "Тотнъм", който по-късно днес посреща "Манчестър юнайтед".

Срещата започна мудно и първата опасна ситуация дойде в 15-ата минута, когато защитникът на гостите Уес Морган засече с глава центриране от корнер, но ударът му не попадна в целта.

До края на полувремето и двата тима имаха претенции за дузпа по веднъж, но съдията Антъни Тейлър съдията ги подмина. В последната минута на първата част имаше още една спорна ситуация, след като топката срещна ръката на Кабул след удар на Рияд Марез, но отново не бе отсъдено нарушение.

В добавеното време "Съндърланд" стигна до най-добрата възможност през тази първа част. Джърмейн Дефоу проби отдясно и продължи към Фабио Борини, който стреля по диагонала. Топката рикошира в Морган и изненада Каспер Шмайхел, но стражът все пак успя да избие с крак.

В 66-ата минута Дани Дринкуотър изведе отлично Варди, който напредна на скорост по левия фланг и стреля хладнокръвно в далечния ъгъл за 1:0.

Осем минути преди края Джак Родуел от домакините можеше да обърка сметките на "лисиците", но не успя да отиграе добре в малкото наказателно поле и прати топката над вратата.

До края "Лестър" направиха няколко пропуска, най вече заради отличните спасявания на вратаря на "черните котки" Вито Маноне. Той все пак капитулира в петата минута на продължението, когато Варди отбеляза своя гол №21 в първенството, с което се доближи на един от лидера при голмайсторите Хари Кейн и оформи крайното 2:0.

Дневник