"Тотнъм" се задържа в борбата за титлата в Англия, след като победи с 3:0 "Манчестър юнайтед" в дербито на 33-ия кръг на шампионата.

"Шпорите" стигнаха до успеха в рамките на шест минути между 70-ата и 76-ата, когато точни бяха последователно Деле Али, Тоби Алдервейрелд и Ерик Ламела.

"Червените дяволи" пък изиграха пореден посредствен мач, в който владееха топката повече от съперника си, но изключително рядко стигаха до опасни положения.

Любопитно е, че срещата започна с половин час по-късно от предварително обявеното заради задръстванията в Северен Лондон, които попречиха на гостите да се придвижат навреме до стадион "Уайт харт лейн".

След победата си играчите на Маурисио Почетино се задържаха на седем точки от лидера "Лестър" пет кръга преди края на сезона. "Юнайтед" пък се отдалечиха на четири точки от градския си съперник "Манчестър сити", който заема четвъртото място в подреждането - последното, което гарантира квота за Шампионската лига.

"Червените дяволи" започнаха по-активно двубоя, но не успяха да се възползват от териториалното си предимство. Постепенно "Тотнъм" пое контрола над мача и създадоха няколко добри възможности пред Давид де Хеа, но все пак нулевото равенство се запази до почивката.

Най-добрата възможност за гостите дойде в 62-ата минута, когато Антони Марсиал проби отляво, премина елегантно между Дайър и Уокър и стреля, но Лорис спаси.

В 70-ата минута "Тотнъм" материализира превъзходството си и Кристиан Ериксен се възползва от грешка в центъра на отбраната на "Юнайтед", след което центрира много прецизно. Деле Али се пласира перфектно и стреля покрай Де Хеа.

Четири минути след това Тоби Алдервейрелд надскочи Рохо и засече с глава центриране на Ламела от фаул. В 76-ата минута самият Ламела реши всичка в двубоя , след като се възползва от центриране на Роуз по земя отляво.

До края двата тима доиграваха мача и до нови голове не се стигна.

Дневник