Бразилският нападател Неймар е получил 8.5 млн. евро при подписването с "Барселона". Това става ясно от договора му с каталунците, който беше разкрит от Football Leaks.

През лятото на 2013 г. футболистът премина от "Сантос" на "Камп ноу" с контракт за пет години. Клаузата му за откупуване е 190 млн. евро.

Брутната заплата на Неймар изглежда ниска за нивото му - 5 млн. евро на година. В договора обаче са записани много бонуси, от които възнаграждението му се увеличава. За петте си години в "Барселона" той трябва да получи от заплати и премии поне 49.5 млн. евро, изчислява "Ас".

Бразилецът взима по 1.062 млн. евро на сезон допълнително, ако е играл поне по 45 минути в 60% от двубоите на отбора. Бонусът му при спечелването на "Златната топка" ще е 425 хил. евро.

Спечелването на трите купи от миналия сезон (титлата, купата на краля и Шампионската лига) му е донесло 1.7 млн. евро. Стъпването на върха в Примера дивисион е равносилно на премия от 637 хил. евро, а триумфът в Шампионската лига е 850 хиляди.

В договора са записани и серия изисквания към Неймар. Той е ограничен в спортните залагания и практикуването на екстремни спортове. В същото време е задължен да научи каталански.

dnevnik.bg