Синдикът по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД Дора Милева ще опита да спре търга за продажбата на марката на клуба. Агенцията ще направи трети опит да продаде емблемата на червените, като цената вече е 2 576 252 лева.

"Ще обжалвам търга. Ще направя каквото мога чрез своите правомощия да го спра. Причината за това е, че подобен ход е неправомерен", каза Милева, цитирана от "Тема спорт".

Според нея по този начин даден кредитор прави опит да се облагодетелства. "Не съм съгласна с това. НАП влиза в кредиторите "клас първи", тоест такива, в чиято полза е направен залог. Освен агенцията за приходите има само още един такъв - "Инвестбанк". Не съм съгласна с търга и се надявам той да бъде спрян", добави синдикът.

Първоначално НАП обяви цена от 3 680 360 лева, но интерес нямаше.

Агенцията продава две емблеми на червените. Първата, която е регистрирана на 22 ноември 2004 г., е без трите звезди и не включва услугите от клас 41 на Международната класификация на стоките и услугите, свързани със спортната дейност.

Втората емблема е тази с трите звезди върху нея, включва услугите от клас 41. Нейната регистрация изтече на 20 юни, но пет дни по-рано изпълнителният директор Александър Тодоров е внесъл искане за подновяването й.

Освен тях в цената са включени и правата над марката "Лидерът ЦСКА". Това беше вестник за червения клуб, който се издаваше в края на миналия век и просъществува до 2000 г. Марката "Лидерът ЦСКА" е регистрирана през 2002 г. със срок на действие до август 2020 г.

dnevnik.bg