Ръководството на "Манчестър сити" е в напреднали преговори за привличането на полузащитника на "Борусия" (Дортмунд) Илкай Гюндоган. На този етап обаче двата клуба се разминават с около десет милиона за трансферната сума, обяви Sky Sports.

Според информацията "гражданите" са готови да платят 35 милиона евро за 25-годишния играч. "Борусия" обаче настоява да получи 45 милиона за германския национал, който беше привлечен от "Нюрнберг" срещу 4 милиона през 2011 г.

Гюндоган има договор с "жълто-черните" до края на следващия сезон, като на този етап няма индикации, че иска да го продължи. Това би поставило клуба пред угрозата да го изпусне без пари, ако не го продаде през идното лято.

През март спортният директор на "Сити" Чики Бегиристайн се е срещнал с агента и чичо на играча - Илхай Гюндоган. Срещата се е състояла в Амстердам, а двете страни са стигнали до споразумение за личните условия на полузащитника, твърди "Скай", като се позовава на източник от манчестърския клуб. Гюндоган щял да получава годишна заплата от 6 милиона евро след облагането с данъци.

Гюндоган натрупа 153 мача с екипа на "Борусия", а с националния отбор има 16 срещи. На Острова твърдят, че той е цел №1 на новия мениджър на "Сити" Пеп Гуардиола и ще бъде ключовата фигура в центъра на терена в плановете на испанския специалист.

dnevnik.bg