Григор Димитров ще се изправи утре на обяд срещу французина Жил Симон в двубой от осминафиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло.

Двубоят е първи на централния корт и ще започне в 12.00 часа българско време.

Французинът има предимство от 4:1 победи в директните мачове с Димитров, като спечели първите им четири срещи. Българският тенисист прекъсна серията от загуби тази година на турнира в Бризбейн, където се наложи с 6:3, 7:6 (10).

Димитров, който има да защитава 180 точки в Монте Карло от четвъртфинала през 2015 г., започна тазгодишната надпревара с лесна победа срещу сърбина Филип Крайнович. Поставеният под №15 Симон се наложи над друг сръбски тенисист - Виктор Троицки.

Победителят от шестия сблъсък между 24-годишния българин и 31-годишния французин ще срещне в осминафиналите почиващия на старта Стан Вавринка или спечелилия мача от първия кръг Филип Колшрайбер срещу Борна Чорич.

В тази трета четвърт на схемата е и осемкратният шампион в Монте Карло Рафаел Надал, който ще играе в първия кръг с Аляж Бедене от Великобритания. Победителят от този мач ще срещне в осминафиналите Адриан Манарино, Таро Даниел или Доминик Тийм.

dnevnik.bg