Шампионската лига продължава тази вечер с два четвътрфинални реванша, които на пръв поглед изглеждат непредвидими.

В единия "Реал" (Мадрид) посреща "Волфсбург", след като в първия двубой претърпя изненадваща загуба с 0:2 на германска земя. В другия новобогаташите "Манчестър сити" и ПСЖ ще трябва да решат всичко, въпреки че "гражданите" имат домакинско предимство и два гола на чужд терен от първия мач, който завърши 2:2 в Париж.

Треньорът на "Реал" Зинедин Зидан заяви, че белите никога не са подготвени за отпадане в Шампионската лига и той не е притеснен за крайния развой на мача, защото най-добрия подход към подобни срещи е да спокойствието.

"Винаги съм положително настроен. С тази философия постигнах успехи като играч. Винаги мисля за хубавото, защото става дума за футбол. Хората искат да видят как отборът играе добре и съм сигурен, че това и ще направим. Хубаво да се изправиш пред подобна сложна ситуация", каза Зидан.

Той ще може да разчита на Карим Бензема за двубоя, след като той се възстанови от контузия. Звездата на тима Кристиано Роналдо пък заяви, че очаква "вълшебна" вечер на "Сантиаго Бернабеу".

"Вярваме, че с подкрепата на феновете ще дадем всичко от себе си на терена и в крайна сметка ще продължим напред. Това ще бъде една перфектна вълшебна вечер. Тези от нас, които ще са на игрището, трябва да тичат, да се борят и да са на високо ниво в продължение на 90 минути. В същото време е много важно да запазим спокойствие в определени ситуации. Нуждаем се от търпение, за да успеем", заяви португалецът.

Спортният директор на "Волфсбург" Клаус Алофс пък изрази притеснения, че "Реал" ще получи съдийска подкрепа.

""На "Бернабеу" могат да се случат много неща - дори такива, върху които ние не можем да повлияем, като примерно грешни отсъждания на реферите в наша вреда. Това не е задължително да се случи, но трябва да сме подготвени за всичко. Това 2:0 от първата среща е добро начало. За да елиминираме "Реал", се нуждаем от два силни мача. Единият вече мина, но ни трябва още един. Дали ни очаква война? Ще бъде голяма битка с всички разрешени средства. Не става дума за война", заяви ръководителят на "вълците".

В другия сблъсък "Манчестър сити" и ПСЖ ще направят поредните си опити да пробият напред в най-комерсиалния турнир. "Гражданите" за пръв път стигнаха до тази фаза, но амбициите им не спират до тук. Техният наставник Мануел Пелегрини заяви, че в реванша няма фаворити.

"Най-важното за нас е да вкараме гол. Няма да се получи нищо, ако излезем с мисълта да запазим нулевото равенство или да завършим наравно. Не е възможно. От три години съм тук и винаги съм казвал, че излизаме с мисълта да играем добре и да бележим голове. Ще се опитаме да вкараме голове, трябва да се чувстваме в собствената си кожа. Нужно е да запазим и хладнокръвие през всичките 90 минути", заяви Пелегрини.

Той обаче няма да може да разчита на капитана си Венсан Компани, която вече месец не може да се възстанови от контузия. Същото е положението и с Рахийм Стърлинг.

Марко Верати и Хавиер Пасторе пък са в групата на ПСЖ, въпреки че бяха под въпрос заради травми. Със сигурност обаче Давид Луис и Блейз Матюиди ще пропуснат мача заради наказания.

"Видяхме грешките си от първия мач, най-вече, че не бяхме достатъчно компактни в защите. Давахме прекалено много пространство на "Сити", което е гаранция за проблеми. Трябва да се представим на най-високо ниво, със сигурност по-високо от това в първия мач. Трябва да сме по-ефективни, но ако създадем толкова положения, колкото и в Париж, със сигурност ще вкараме", заяви наставникът на ПСЖ Лоран Блан.

dnevnik.bg