Вълшебната нощ, която Кристиано Роналдо си пожела, се случи. "Реал" (Мадрид) постигна голямата си цел и направи обрата срещу "Волфсбург", за да се класира на полуфиналите в Шампионската лига. Испанците се наложиха с 3:0 с три гола на Кристиано Роналдо и заличиха загубата си от 0:2 от първия мач.

Така за шест поредна година мадридчани ще играят в полуфиналите.

"Реал" очаквано започна мача с натиск. Домакините се възползваха по най-добрия начин от първата си възможност. В 16-ата минута Дани Карвахал центрира от дясно, а никой от защитниците на "Волфсбург" не можа да изчисти и отблизо Роналдо вкара.

Докато емоциите все ощ бушуваха, португалецът отбеляза и втори гол. Нападателят се разписа с глава след ъглов удар в 17-ата минута.

"Реал" намали темпото, но продължи да държи повече топката и да атакува. В 27-ата минута Карим Бензема стреля силно по земя от ляво, но Диего Беналио спаси. Малко след това един от основните футболисти на "Волфсбург" - Юлиан Дракслер, получи контузия и беше сменен от Макс Крузе.

Постепенно "вълците" изнесоха играта и започнаха да разиграват по-спокойно. В 34-ата минута Луис Густаво отправи много силен и отлично насочен удар, но Кейлор Навас спаси. "Волфсбург" можеше да стигне до ценен гол и минути по-късно - Андре Шурле напредна от ляво и подаде в наказателното поле, където Бруно Енрике стреля, но не сполучи.

След почивката "Реал" продължи да атакува, но без да предприема рискове. Мадридчани нямаха късмет в 66-ата минута, когато след ъглов удар Серхио Рамос стреля с глава, а топката срещна гредата и Беналио я хвана на голлинията.

"Вълците" трябваше да направят втора принудителна смяна в 73-ата минута, когато Даниел Калигури замени Енрике. Четири по-късно "Реал" получи фаул пред наказателното поле. Роналдо насочи много добре топката, която мина през стената и влезе в долния ляв ъгъл.

Бензема можеше да подпечата класирането на отбора си в 81-ата минута. Френският нападател напредна, излъга защитник в наказателното поле и стреля, но Беналио изби.

Веднага след гола "Волфсбург" опита да атакува, но "Реал" отговори с класа. Белите заиграха уверено и имаха възможности за четвърти гол.

dnevnik.bg