"Манчестър юнайтед" спечели трудна, но заслужена победа с 2:1 като гост на "Уест хем" в четвъртфинално преиграване от ФА Къп. До него се стигна, след като в първия двубой двата тима завършиха 1:1 на "Олд Трафорд".

Всички попадения паднаха през второто полувреме като точни за гостите бяха младокът Маркъс Рашфорд и Маруан Фелайни. Джеймс Томкинс върна едно попадение за домакините, но то се оказа само почетно.

На полуфиналите играчите на Луис ван Гаал ще се изправят срещу "Евертън", докато "Кристъл палас" ще играе с "Уотфорд". Двубоите ще се играят съответно на 23 и 24 април на стадион "Уембли" в Лондон.

Срещата започна с мощен домакински натиск, но "чуковете" така и не успяха да стигнат до чиста голова ситуация. "Юнайтед" все пак успя да отговори с опасен удар на Маруан Фелайни след добра контраатака. До почивката двата тима се надиграваха предимно в средата на терена и не успяха да създадат нищо сериозно и пред двете врати.

Втората част започна по най-добрия начин за гостите и девет минути след подновяването на играта Рашфорд вкара страхотно попадение. Той овладя топката между двама защитници в наказателното поле на "Уест хем" и с прекрасен изстрел прати топката в горния десен ъгъл. Това бе шесто попадение за младия нападател в 11-те му официални мача за мъжкия отбор на "Юнайтед".

Голът даде увереност на "червените дяволи" и в 67-ата минута те удвоиха резултата. Точен бе Фелайни след разбъркване в наказателното и колективна грешка в отбраната на домакините.

В 79-ата "чуковете" се върнаха в мача. След изпълнение на корнер Анди Керъл отклони топката към Томкинс, който я вкара в мрежата.

Дневник