"Бенфика" изигра силен мач срещу "Байерн" (Мюнхен) у дома в четвъртфиналния реванш от Шампионската лига, но все пак отпадна от надпреварата.

"Орлите" стигнаха до 2:2 в Лисабон, но с общ резултат 3:2 баварците продължават в следващата фаза.

Домакините откриха чрез Раул Хименес, но играчите на Хосеп Гуардиола стигнаха до обрат с попадения на Артуро Видал и Томас Мюлер. "Бенфика" все пак стигна до заслужено равенство с гол на Андерсон Талиска.

След колебливите изяви на "Байерн" през последните седмици Гуардиола реши да остави на резервната скамейка Роберт Левандовски и Томас Мюлер играеше като централен нападател. Проблемите с контузените централни защитници пък накараха наставника да заложи на Шави Мартинес и младия Джошуа Кимих.

"Бенфика" започна по-уверено срещата, но до средата на първото полувреме двата тима не успяха да създадат нещо опасно. В 27-ата минута след скоростна контраатака на домакините, Елизеу центрира добре, а Раул Хименес засече с глава за 1:0.

След още три минути домакините можеха да увеличат преднината си, но Нойер спаси нов удар на Хименес. В 38-ата минута Филип Лам центрира, стражът на "Бенфика" изби топката, но точно в краката на Артуро Видал, който изравни с мощен изстрел от границата на наказателното поле.

След почивката темпото се покачи още повече и в 52-ата минута след изпълнение на корнер от страна на Алонсо, Мартинес свали с глава топката, а Томас Мюлер засече отблизо за 2:1. В следващите минути двата отбора си размениха по едно много добро положение. Първо Дъглас Коста уцели гредата, а след това Гонсалес не успя да преодолее Нойер.

След силни минути за "Байерн" "Бенфика" все пак изравни. В 77-ата минута Андерсон Талиша реализира след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. В даденото от съдията продължение "Бенфика" можеше да реализира отново, но Нойер отново спаси.

Дневник