Мисията е изпълнена! "Голдън стейт" постигна историческата си 73-а победа в рамките на един редовен сезон в НБА и подобри рекорда на "Чикаго булс". В решителния и последен 82-и мач шампионите се наложиха със 125:104 срещу "Мемфис гризлис".

С това те приключиха фазата от сезона преди плейофите със 73 побед и девет загуби. Мечтата за подобряването на 20-годишния рекорд на "Чикаго" се сбъдна.

Дотук сезонът на "Уориърс" се разви като по сценарий от филм. Стеф Къри и съотборниците му тръгнаха уверено и победа след победа счупиха куп индивидуални и отборни постижения в НБА.

Драматичната развръзка дойде в последните кръгове. Пет преди края поредната изненадваща загуба от някой от аутсайдерите - в случая срещу "Минесота тимбъруулвс", постави под съмнение постигането на целта. Още повече, че до края оставаха по два мача със "Сан Антонио съпрс" и "Мемфис".

"Войните" оправдаха името си и се бориха до последно, за да влязат в историята. И успяха. Сега като първенец в редовния сезон ще имат домакинско предимство в плейофите, което им дава увереност в опита да защитят титлата си.

Шампионите започнаха силно мача и след първата четвърт водеха с 14 точки. На почивката те увеличиха преднината си на 20 за 70:50. За разлика от последния си мач с "Минесота", този път не позволиха да пропилеят аванса си. "Голдън стейт" игра стабилно и заслужи победата.

Къри отново се представи много силно и отбеляза 46 точки. Той мина и границата от 400 тройки.

Дневник