"Манчестър сити" ще се изправи срещу "Реал" (Мадрид) при своето дебютно участие на полуфинал в Шампионската лига, а вторият финалист ще бъде определен от сблъсъка между"Атлетико" (Мадрид) и "Байерн" (Мюнхен).

Първите мачове, в които домакините ще са "Сити" и "Атлетико", ще се играят на 26 и 27 април. Реваншите са на 3 и 4 май.

Победителят от сблъсъка между "Сити" и "Реал" ще бъде символичен домакин във финала, който ще се играe в Милано на 28 май.

Двата отбора ще се срещнат за втори път в Шампионската лига, но за пръв път в директните елиминации. Те бяха е една група през сезон 2012/2013, когато "Реал" спечели с 3:2 у дома в първата среща, а ответният мач завърши 1:1.

Мадридчани имат добри резултати срещу английските отбори в последните години. Те не са губили срещу тим от Висшата лига вече осем последователни срещи, като в тях записаха шест победи и две равенства.

Мениджърът на "гражданите" Мануел Пелегрини е бивш треньор на "Реал". Той спечели 81.5% от шампионатните си мачове начело на белите, което е най-високият показател в историята на Примера дивисион.

"Атлетико" и "Байерн" са се срещали само веднъж - във финала на Купата на европейските шампиони през 1974 г.

Те завършват 1:1 на стадион "Хейзел", което налага преиграване да дни по-късно. Баварците печелят трофея след убедителен успех с 4:0 с по два гола на Ули Хьонес и Герд Мюлер.

Настоящите треньори на "Атлетико" и "Байерн" имат два мача помежду си. Докато водеше "Барселона", Хосеп Гуардиола спечели и двете си срещи с Диего Симеоне при голова разлика 7:1.

Дневник