Рафаел Надал постигна убедителна победа срещу действащия шампион от "Ролан Гарос" Стан Вавринка и се класира за полуфиналите на турнира в Монте Карло.

Испанецът, който затвърждава силната си форма в първия мастърс на червени кортове, се наложи 6:1, 6:4 само за 77 минути.

Осемкратният шампион в Монте Карло напомни за най-добрите си дни на клей със солиден сервис, малко грешки и контрол върху разиграванията от основната линия. Испанецът влезе ударно в мача, като проби две от първите три подавания на швейцареца - за 3:1 и 5:1, след което затвори сета при свой сервис.

Първата част продължи само 27 минути. Кралят на клея загуби само три точки на начален удар и не даде на съперника нито един шанс за пробив, а в същото време реализира два от своите три.

Във втория сет бившият номер 1 продължи да доминира и пръв поведе с пробив за 3:2. След това той изигра първия си слаб сервис гейм и беше пробит при единствената възможност, която се откри пред Вавринка в мача.

Швейцарецът обаче продължи да играе неубедително и въпреки че спаси няколко точки за пробив, в крайна сметка се пропука за 4:5. Надал не срещна трудности да затвори мача при свой сервис и си осигури 23-a среща с Анди Мъри.

Шотландецът се класира за полуфиналите след категорична победа над Милош Раонич с 6:2, 6:0 само за 66 минути. Световният номер 2 има 16 загуби в досегашните си 22 мача срещу Надал.

Дневник