Четирима българи влизат в спора за титлата в Шампионската лига по волейбол. Тримата национали Теодор Салпаров, Николай Пенчев и Георги Братоев и треньорът Радостин Стойчев се впускат с отборите си в търсене на успеха по време на финалния турнир в Краков.

Единият полуфинал е повторение на финала от миналия сезон и противопоставя полския "Ресовия" и "Зенит" (Казан). Другият полуфинал е "италиански" и в него играят "Тренто" и "Лубе банка".

Преди година Салпаров и руският му отбор спечелиха купата. Тогава те се наложиха с 3:0 срещу "Ресовия", в който се утвърди Пенчев. Полският състав ще разчита на подкрепата на публиката в търсене на реванш.

Другите двама българи са в "Тренто". Стойчев, който разви целия проект на клуба и го превърна във фактор в световния волейбол в последните десет години, ще търси четвъртата си титла в Шампионската лига и първа след трите поредни между 2009 и 2011 г.

"За нас е голяма радост, чест и гордост отново да сме сред първите четири в Европа. Знаем, че имахме много трудности пред сезона, но не сме тук, за да обсъждаме това. Тръгваме с голям ентусиазъм и с желание да покажем на полето всичко, което умеем", каза Стойчев.

През пролетта в "Тренто" се завърна капитанът Матей Казийски. Той обаче е в Краков само като зрител, тъй като не е картотекиран в Шампионската лига.

Дневник