"Берое" уби последните надежди на "Локомотив" (Пловдив) за европейско участие след домакинска победа с 5:2 в най-резултатния мач от началото на сезона в А група. Старозагорци записаха втори пореден успех след уволнението на Петър Хубчев, след като преди това нямаха победа от февруари.

"Берое" получи шанс да играе с човек повече още от десетата минута и се възползва от численото предимство, за да вземе солиден аванс от 3:0 до почивката след попадения на Елиаш, Исмаил Иса и Спас Делев.

През втората част домакините се отпуснаха и позволиха на Мартин Камбуров да върне две попадения за "Локомотив", но все пак не изпуснаха трите точки след късни голове на Станислав Костов и Неманя Милисавлевич.

"Берое", който все още търси постоянен треньор, постигна първа домакинска победа от 20 февруари насам. Тимът от Стара Загора събра 42 точки и поведе с три пред "Славия" в битката за зона "Европа". "Локомотив" остава пети, но вече на 11 точки от третата позиция.

Двубоят започна кошмарно за вдъхновените от четирите победи в последните пет двубоя "железничари", след като още в десетата минута вратарят Ясин ел Харуби направи дузпа и получи директен червен картон.

Мароканският страж не успя да изрита добре топката и я подари на останалия сам срещу него Том. Халфът на "Берое" прехвърли технично Ел Харуби и след това щеше да довкара топката на празна врата, но беше съборен от вратаря. Елиаш се зае с изпълнението и откри резултата.

В 18-ата минута домакините нанесоха втори удар. Спас Делев проби и центрира от дясното крило, а останалият непокрит Исмаил Иса се пласира между двамата централния защитници на съперника и с глава прати топката във вратата.

"Берое" продължи да доминира и бързо стигна до трето попадение. В 26-ата минута Милисавлевич центрира отлично зад гърба на бранителите, където нисичкият Делев се включи на скорост и реализира с глава от близко разстояние.

Само четири минути по-късно старозагорци можеха да водят с 4:0, но изстрел на Георги Божилов срещна страничната греда.

Малко след началото на втората част домакините имаха още един чудесен шанс за четвърти гол, но Делев и Елиаш не се решиха да стрелят от добри позиции, а в крана сметка се стигна до удар на Иса, който беше спасен от резервния вратар на гостите Александър Любенов.

В 53-ата минута "Локомотив" наказа пропуските на съперника и се върна в мача. Мартин Камбуров вкара след добавка отблизо, след като вратарят Благой Макенджиев изби удар от левия фланг на Веселин Марчев.

В 72-ата минута "железничарите" стигнаха до второ попадение. Марчев беше фаулиран от Иво Иванов в наказателното поле, а Камбуров реализира отсъдената дузпа. Нападателят на "Локомотив" отбеляза 14-ия си гол за сезона и поведе с едно попадение пред Клаудио Кешеру от "Лудогорец" в битката за голмайсторския приз.

Тимът на Илиан Илиев продължи да атакува в търсене на изравняване, но се отвори и в края допусна две попадения. В 87-ата минута Том проби по дясното крило и достави перфектно центриране за Станислав Костов, който засече отблизо за 4:2. В добавеното време Милисавлевич оформи крайния резултат с красив фалцов удар с левия крак извън наказателното поле.

Дневник