"Интер" уби надеждите на "Наполи" за титлата в Серия А, след като осигури възможност на лидера "Ювентус" да натрупа девет точки аванс на върха преди последните пет кръга.

"Нерадзурите" спечелиха с 2:0 в Милано и оставиха неаполитанци на шест точки от шампионите, които утре посрещат намиращия се в зоната на изпадащите и сменил осем треньори през сезона "Палермо".

"Наполи" показа голова немощ в отсъствието на наказания Гонсало Игуаин и не намери начин да преодолее добре организираната защита на "Интер", въпреки че владееше топката през по-голямата част от двубоя. Домакините приеха играта в своята половина, но бяха далеч по-опасният отбор със скоростните си контраатаки.

Тимът на Роберто Манчини започна отлично мача и откри резултата още в четвъртата минута. Гари Медел хвана неподготвена отбраната на "Наполи" с високо подаване през центъра, което изведе Мауро Икарди сам срещу Пепе Рейна. Нападателят на "нерадзурите" овладя добре и прехвърли испанския страж.

"Наполи" веднага опита да отговори, но на Самир Ханданович само веднъж се наложи да се намесва решително при удар на Марек Хамшик.

"Интер" се отбраняваше добре, а в 39-ата минута организира отлична атака с бързи подавания, при която Марчело Борозвич центрира от дясното крило, но ударът с глава на Иван Перишич премина покрай вратата.

Домакините обаче успяха да нанесат втори удар минута преди края на полувремето. Икарди отново се измъкна зад защитата след високо подаване през центъра и продължи топката за Брозович, който овладя на скорост и технично прехвърли Рейна - 2:0.

След почивката "Наполи" продължи да атакува по-активно, но трудно стигаше до чисти положения. При редките такива Ханданович беше много стабилен и спаси всички точни удари на съперника. "Интер" пък имаше възможности да стигне до трети гол, но Калиду Кулибали изби пред голлинията удар на Стеван Йоветич.

С този успех тимът от Милано запази надежди за третото място и класиране в Шампионската лига. "Нерадузрите" са четвърти на три точки от "Рома", който гостувана на "Аталанта" в неделя.

Дневник