"Лестър" прекъсна серията си от пет поредни победи в английското първенство, след като завърши 2:2 с "Уест хем" в драматичен домакински двубой.

Основно действащо лице в двубоя бе нападателят на домакините Джейми Варди, който откри резултата за своя тим, но малко след почивката получи втори жълт картон и остави съотборниците си с човек по-малко.

"Чуковете", макари и само няколко минути преди края на редовното време, все пак успяха да се възползват от численото си превъзходство с голове на Анди Каръл от дузпа и Аарън Кресуел.

Играчите на Клаудио Раниери все пак стигнаха до равенство с попадение на Леонардо Уйоа от дузпа в петата минута на продължението, но прекъснаха серията си от седем поредни победи.

Така при победа в гостуването си на "Стоук сити" утре, "Тотнъм" ще има възможността да скъси преднината на "Лестър" на върха на пет точки, четири кръга преди края на първенството.

Двубоят можеше да се развие по коренно различен начин, но късметът покри домакините във втората минута. Димитри Пайе изпълни перфектно пряк свободен удар и качи топката на главата на Шейку Кояте. Последвалият изстрел обаче бе избит от Каспер Шмайхел и се удари последователно в двете странични греди, преди стражът да я улови.

В 18-ата минута домакините организираха контраатака в типично свой стил, която започна с пас от ръка на Шмайхел към Рияд Марез. Той веднага продължи към Нголо Канте, а французинът изведе отляво Варди. Нападателят хладнокръвно прати топката в далечния ъгъл с диагонален удар.

В 50-ата минута Андрю Каръл, който се появи в игра в началото на второто полувреме, засече с глава центриране от корнер на Пайе, но ударът му премина встрани. Шест минути по-късно Варди получи втори жълт картон заради симулация и остави тима си с човек по-малко.

Уинстън Рийд можеше бързо да материализира предимството на "чуковете", но негов удар в 63-ата минута срещна гредата. Домакините се прибраха в собствената си половина и удържаха преднината си до 83-ата минута.

Тогава гостите получиха правото да изпълнят дузпа заради нарушение на Уес Морган. Зад топката застана Каръл, който бе точен. Само три минути по-късно обратът на "Уест хем" стана пълен. Аарън Кресуел почти от границата на наказателното поле изстреля неспасяем изстрел за 2:1.

В петата минута на продължението съдията отсъди нова дузпа, но този път за "Лестър" заради нарушение на Каръл, която бе реализирана от Уйоа за крайното 2:2.

Дневник