Катастрофалният срив на "Барселона" продължи и срещу "Валенсия", който спечели с 2:1 на непревземаемия доскоро "Камп ноу".

Така каталунците записаха трета поредна загуба в Примера дивисион и общо четвърти мач без успех в първенството. Освен това играчите на Луис Енрике отпаднаха и от Шампионската лига по-рано през седмицата.

"Прилепите" поведоха с автогол на Иван Ракитич и попадение на Санти Мина преди почивката, а след подновяването на играта домакините успяха да стигнат само до почетно попадение, дело на Лионел Меси.

След поражението "Барселона" продължава да е на първо място в класирането, но само заради по-добрите си показатели от "Атлетико" (Мадрид), с когото имат равни точки. С една по-малко е вечният съперник на двата тима "Реал" (Мадрид).

"Валенсия" пък записа втора поредна победа срещу отбор от горната половина на таблицата под ръководството на Пако Айестаран и заема 12-о място в подреждането.

"Барселона" започна устремено днешния двубой и в първите 15 минути напълно контролираше случващото се на терена. Нападателното трио на домакините обаче така и не успяваше да пробие вратаря на "прилепите". В 17-ата гостите за първи път застрашиха вратата на Клаудио Браво, но удар на Родриго мина опасно близо от външната страна на дясната греда.

Вратарят на "Валенсия" Диего Алвеш продължаваше да прави невероятни спасявания, а в 25-ата минута тимът му дори отки. Гилерме Сикейра се включи отляво и при опит за центриране топката се отклони в крака на Иван Ракитич, преди да влезе в близкия ъгъл на Браво.

До почивката "Барселона" продължи да е по-активният тим, но отново "прилепите" вкараха гол. В първата минута на продължението многоходова акция завърши с чудесно подаване на Даниел Парехо в коридор към Санти Мина, който насочи по диагонала за 2:0.

След подновяването на играта играчите на Луис Енрике продължиха да доминират и логично стигнаха до дългоочакван гол. В 63-ата минута Жорди Алба бе оставен непокрит отляво и подаде към дузпата, откъдето Меси стреля точно в обратния ъгъл и така сложи край на серията си от пет мача без гол или асистенция.

Това обаче по никакъв начин не помогна на тима му и въпреки непрестанния натиск, каталунците не успяха да стигнат до второ попадение.

Дневник