Кризата в "Барселона" доведе до най-лошата серия на отбора за последните 13 години. Със загубата си с 1:2 от "Валенсия" на "Камп ноу" каталунците вече имат три поредни поражения в първенството.

През сезон 2002-03 "Барселона" отстъпи последователно срещу "Валенсия" (2:4), "Селта" (0:2) и "Атлетико" (Мадрид) (0:3). Тогава лошата серия доведе до уволнението на Луис ван Гаал, който си тръгна след загубата от "Селта".

Месец по-рано каталунците отново бяха загубили три поредни мача - срещу "Реал сосиедад" (1:2), "Райо валекано" (0:1) и "Севиля" (0:3).

Сега към трите поредни загуби трябва да се добави и пропиляната преднина от два гола за 2:2 срещу "Виляреал" кръг по-рано. Лошото представяне на "Барселона" възроди интригата в първенството, като преднината от десет точки беше заличена. Освен това отборът отпадна от Шампионската лига.

Пет кръга преди края на сезона воденият от Луис Енрике състав е с равни точки с "Атлетико", но е с по-добри показатели. Третият "Реал" (Мадрид) изостава с точка.

Треньорът на "Барселона" заяви, че с пет поредни победи отборът му ще стане шампион. "Мисля, че ще са нужни пет победи и ако някой отбор е способен да го направи, това е "Барса".

Енрике изтъкна, че отборът му е надиграл "Валенсия" и е направил силен мач. "Днес не е ден, в който ще критикувам футболистите си. Те заслужават похвали."

По думите му остава само отборът да се вдигне. "Изправени сме пред прекрасно предизвикателство - ако спечелим петте мача, които остават, ще сме шампиони. Това е уникално и трудно. Осем години играх тук, това е втората ми година като треньор - никога не съм виждал "Камп ноу" толкова нажежен."

Дневник