Треньорът на "Тренто" Радостин Стойчев остана със смесени чувства след драматичната загуба с 2:3 от "Зенит" (Казан) във финала на Шампионската лига. Отборът му беше близо до триумфа, като водеше с 2:0, но не успя да спечели четвъртата си титла.

"В този момент е трудно", започна изказването си българинът пред клубната телевизия веднага след поражението. "Тренто" поднесе изненада с достигането си до спора за титлата, но докосна триумфа.

"Бяхме наистина близо да направим нещо голямо, но такъв е животът. В два гейма загубихме с по две точки. "Зенит" спечели заслужено и поздравления за тях", каза Стойчев.

"Победата не може да се раздели на две и е изцяло тяхна. Състезателите дадоха всичко, което можеха да дадат в този момент. Физически след третия гейм не успяхме да издържим", добави той.

Според него е трудно в момента да се правят заключения. "Нека изчакаме два-три дни, но клубът трябва да научи важни неща от този мач."

"Тренто" продължава защитата на титлата си в Серия А1, макар да е в трудно положение. Шампионите губят с 0:2 серията срещу "Модена" в полуфинала на първенството.

Дневник