Габриела Петрова заяви, че е изпитала облекчение, след като е разбрала новината, че състезателните и права са възстановени, което на практика я оневини за положителната проба с мелдоний, която бе дала на 6 февруари.

"Вече дишам спокойно, това е новина, която чаках от много време. Не спирах да вярвам, че ще я чуя и съм благодарна на Господ, че стана така и че това, което през цялото време твърдяхме и аз и моят екип се оказа напълно вярно. Истината е такава, каквато ние си я казвахме", заяви лекоатлетката пред bTV.

Тя разкри, че е била уведомена за решението чрез писмо до мениджъра и Веница Атанасова. Според Петрова, ако в кръвта и е имало прекалено високо ниво мелдоний, развръзката от казуса нямаше да е толкова добра за нея.

"Ако нещата стояха по различен начин и веществото е било в по-големи количества, те въобще нямаше да ми позволят да продължа да се състезавам и нямаше да се стигне до такъв развой, така че считам, че количеството в пробата е в рамките на допустимата норма, която те определиха. Ние сме поискали документацията да ни бъде изпратена, искам да си я получа, да я имам у себе си", сподели Петрова.

Тя призна, че сега единствената и цел е участието на олимпийските игри в Рио и подготовката за тях. Тя, също както мениджъра си и президента на Българската федерация по лека атлетика, смята, че щом правата и са възстановени, тя на практика е оневинена.

"Вече искам да скачам и да се състезавам. Това е единственото, което ми е в главата през цялото време. Предстоят ми турнири, най-вероятно ще започна с Диамантената лига, но няма да конкретизирам още дата. Искам максимално добре да се подготвя, за да излезна пак със самочувствие на пистата и нещата да си тръгнат по нормалния ред", завърши спортист №1 на България за миналата година.

Дневник