"Тотнъм" спечели убедително с 4:0 срещу "Стоук сити" в последния мач от 34-ия кръг на Премиър лийг.

По този начин "шпорите" скъсиха изоставането си от лидера "Лестър" на пет точки, четири кръга преди края на шампионата.

По два гола за успеха вкараха Хари Кейн и Деле Али. По този начин английският национал вече има 24 от началото на сезона и отново изпревари голмайстора на "Лестър" Джейми Варди, който е с два по-малко.

Гостите започнаха двубоя на високи обороти и още в седмата минута Хари Кейн можеше да открие резултата, след като се озова на отлична позиция, но отправи слаб удар, който Шей Гивън спаси. Нападателят обаче не сбърка две минути по-късно. Той бе намерен чудесно от Муса Дембеле отляво на наказателното поле и с удар, който мина през защитата на домакините, вкара в далечния ъгъл.

В 26-ата минута "Стоук" стигна до най-добрата си възможност за гол. Арнаутович си освободи пространство и стреля мощно отдалеч, но Лорис изби. "Шпорите" продължиха да доминират и в 42-ата минута гредата ги спря от нов гол. Деле Али изведе Кристиан Ериксен очи в очи с Гивън, датчанинът стреля, но топката срещна напречната греда.

След почивката превъзходството на "Тотнъм" продължи. В 68-ата Деле Али удвои аванса на "шпорите", след като беше изведен отлично от Кристиан Ериксен сам срещу вратаря и успя да го преодолее. Минута по-късно Деле Али можеше да отбележи още веднъж, но вместо това уцели гредата на празна врата.

В 71-ата "Тотнъм" стигна до логичен трети гол. Ерик Ламела нахлу отляво, подаде на Кейн и голмайсторът на гостите отбеляза 25-ото си попадение за сезона. Осем минути преди края на редовното време Деле Али също се разписа за втори път. Той бе намерен от Ериксен около точката на дузпата и с удар от въздуха оформи крайния резултат.

Дневник