Столичната община не позволи на ЦСКА да постави видеостена в близост до стадион "Българска армия" за мача с "Берое".

Полуфиналният реванш предизвика фурор сред червените фенове, след като в първия двубой любимците им победиха с 2:0, а ръководството обяви символична цена от един лев на билетите. Те бяха разпродадени за часове и се очаква много от привържениците да останат извън стадиона.

От ЦСКА изявиха желание да обособят фен зона в "Борисовата градина", където те да могат да гледат двубоя на видеостена, но в крайна сметка това няма да се случи. Предложението за това започна от дискусия между привържениците във Facebook и клубът го подкрепи.

Очаква се в близост до стадиона в деня на мача да има черна борса за билети. Такава вече има в интернет, като цените на пропуските достигат и до 25 лв.

Мерките за сигурност по време на двубоя ще бъдат изключително високи и се очаква около 3000 униформени да следят за спазването на реда. Всички фенове ще минат двойна проверка, преди да влязат на стадиона - на първия пункт ще бъдат проверявани за бомби и пиротехника, а на втория ще бъдат внимателно проверявани билетите.

Феновете на ЦСКА получиха разрешение за едночасов протест преди двубоя с "Берое", след като органите на реда са обявили, че могат да осигурят охрана от 17.00 до 18.00 часа. Очаква се в този отрязък над 5000 запалянковци да излязат по централните софийски улици. В плана им влиза блокиране на "Орлов мост", както и "посещение" на сградата на БФС на улица "Иван Асен II".

dnevnik.bg