ЦСКА приема "Берое" в опит да се класира за финала за Купата на България за първи път в последните пет години. Червените ще се постараят да довършат започнатото, след като в Стара Загора изненадващо спечелиха с 2:0.

Воденият от Христо Янев отбор ще разчита на подкрепата пред пълните трибуни на "Българска армия". Билетите за срещата бяха продадени само за два дни. Огромният интерес беше породен от успеха в първия мач, както и от цената по 1 лев, която от клуба определиха.

Задачата на ЦСКА е да повтори добрата си игра от Стара Загора. Там червените се представиха много силно, но си проличаха и проблеми във физическото състояние.

ЦСКА, който се състезава в аматьорската В група, започна от първите квалификационни кръгове в Купата на България. След драматичния успех с 1:0 срещу "Септември", отборът на Янев постепенно набра скорост, за да се нареди сред четирите най-добри в надпреварата.

Успешното представяне, чиято кулминация до момента беше победата в Стара Загора, събуди надеждите на привържениците за първо спечелено отличие от 2011 г. Има вероятност във финала да се съберат два отбора, които не са в елита. В другия полуфинал изваденият от А група "Литекс" ще търси обрат в четвъртък след 0:2 срещу "Монтана" в първата среща.

Загубата на "Берое" преди две седмици доведе до уволнението треньора Петър Хубчев. Впоследствие под ръководството на Пламен Липенски зелените победиха "Монтана" като гост и "Локомотив" (Пловдив) като домакин.

"Ще се стремим да играем разумно. Момчетата знаят, че е турнирна битка. Губим с 0:2, но няма нищо невъзможно. Защо да не отбележим поне два гола. Нашата цел не е мираж", каза Липенски.

ЦСКА приема "Берое" тази вечер в 20.00 часа. Червените обявиха, че вратите на "Българска армия" отварят в 17.30 часа и ще бъдат затворени в 19.30 ч.

Преди мача привърженици на ЦСКА ще протестират на Орлов мост, поради което МВР обяви промени в движението.
Ограниченията в движението, които МВР въвежда в сряда след 16.00 часа
-Бул. "Цариградско шосе" - в участъка от Орлов мост до алея "Яворов"
-Бул. "Цар Освободител" - в частта от Орлов мост до Софийски университет "Св. Климент Охридски"
-ул. "Цар Иван Асен II" - от Орлов мост до ул. "Авицена"
-ул."Виктор Юго"
- ул. "Загоре"
-ул. "Николай В. Гогол" - от бул. Цариградско шосе" до ул. "Янтра"
-ул."Авицена"
- ул. "Тича"
- ул. "Леонардо Да Винчи"
-ул. "Янтра" - в участъка от ул. "Николай В. Гогол" до ул. "Виктор Юго"

При посочените участъци ще бъдат изградени пропускателни пунктове. Ще бъдат създадени условия да се избегнат неудобства за живеещите в квартала.

dnevnik.bg