Двама от най-успешните български футболисти Мартин Петров и Димитър Бербатов ще участват в юбилейния мач на Христо Стоичков.

Бившите играчи на ЦСКА допълват българския списък в шоуто "50 години номер 8", който включва още Наско Сираков, Емил Костадинов, Йордан Лечков, Красимир Балъков и Любослав Пенев.

"За мен е чест да приема поканата. Благодарен съм за възможността да споделя празника на Христо Стоичков и да засвидетелствам още веднъж своето уважение и признание към него", заяви двукратният шампион на Висшата лига с "Манчестър юнайтед", който сега носи екипа на гръцкия ПАОК.

"Не съм си и мечтал за това. За мен наистина е огромна чест да се включа в юбилея", каза Мартин Петров, който вече прекрати състезателната си кариера. "Един е Стоичков! Той доказа за пореден път какъв голям българин е", допълва бившият играч на "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид) и "Манчестър сити".

Сред останалите обявени имена в юбилея на Стоичков са Диего Марадона, Ромарио, Карлос Валдерама, Георге Хаджи, Георге Попеску, Жан-Пиер Папен, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт, Иван Саморано, Джанфранко Дзола,, Роберто Баджо, Хуан Рикелме, Самуел Ето'о, Деян Савичевич, Предраг Миятович и др.

Демонстративният мач, с който най-титулуваният български футболист ще отбележи своята 50-годишнина, ще се състои на 20 май от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски". 

dnevnik.bg