"Барселона" сложи край на черната си серия от четири мача без победа в Примера по категоричен начин.

Каталунците се наложиха с 8:0 при гостуването си на "Депортиво" (Ла Коруня) и по този начин си гарантираха първото място и след този кръг.

Над всички в този двубой бе Луис Суарес, който вкара четири гола, а по още един добавиха Иван Ракитич, Марк Бартра, Неймар и Лионел Меси.

С успеха играчите на Луис Енрике събраха 79 точки, с три повече от "Атлетико" (Мадрид) и четири от "Реал", но и двата тима все още не са изиграли мачовете си от кръга.

В 11-ата минута каталунците откриха резултата, след като Суарес се пребори за топката след изпълнение на корнер и отбеляза отблизо. В 24-ата минута Меси блесна с великолепно подаване, което матира защитата на домакините. Суарес беше изведен сам срещу вратаря и голмайсторски насочи в мрежата за 2:0.

В 47-ата минута Меси задържа топката в наказателното поле, изчака включването на Иван Ракитич, прехвърли топката на втората греда и хърватинът се разписа от въздуха. Шест минути по-късно Меси даде своята трета асистенция в двубоя, а точен отново беше Суарес.

Убедителната преднина позволи на Луис Енрике даде почивка на Иниеста, а малко по-късно да извади от игра и Жорди Алба и Серхио Бускетс. В 64-ата минута Меси изведе Неймар, той пусна успореден на голлинията пас към Суарес, а уругваецът вкара с добавка, след като първият му удар срещна тялото на бранител.

В 73-ата Меси ознаменува играта си с гол след хубав пас на Суарес в наказателното поле. Шест минути по-късно централният бранител Бартра направи самостоятелен пробив, който завърши с диагонален удар и гол. В 81-ата минута Неймар също записа името си сред голмайсторите, оформяйки крайното 8:0.

Дневник