"Борусия" (Дортумнд) ще играе на финала за купата на Германия за втора поредна година, след като победи с 3:0 "Херта" (Берлин) като гост.

Головете за успеха вкараха Гонсало Кастро в средата на първото полувреме и Марко Ройс и Хенрик Мхитарян в заключителните 15 минути.

В мача за трофея жълто-черните ще се изправят на същия стадион в германската столица срещу "Байерн" (Мюнхен), който вчера се наложи с 2:0 над "Вердер" (Бремен).

Томас Тухел не можеше да разчита на контузения голмайстор на гостите Пиер-Емерик Обамеянг и реши да даде почивка на Илкай Гюндоган и Сократис.

В 20-ата минута Гонсало Кастро откри резултата, след като на скорост стреля от границата на наказателното поле. При атаката за попадението Хенрих Мхитарян игра с ръка, когато подаде към Кастро, но съдията прецени, че не е било неумишлено.

Голът уби темпото и "Борусия" погледна напред в последния половин час на срещата. Пропуски направиха Адриан Рамис и Мхитарян. В 75-ата минута обаче при чудесна контра атака жълто-черните вкараха успокоителния втори гол.

Шинджи Кагава проби по дясното крило и намери в наказателното Ройс, който с мощен шут удвои. Крайният резултат бе оформен от Мхитарян осем минути по-късно след асистенция на Ройс.

Дневник