Капитанът на ЦСКА Борис Галчев смята, че този сезон клубът е показал правилния път за развитието на българския футбол. Според него е по-добре да се разчита на местни таланти, а не да се привличат непознати играчи от чужбина.

"От пет години и половина съм в ЦСКА и мога да ви кажа, че такова чудо не съм виждал. Ние сме само българи, а има момчета, които ако знаете какви пари взимат, няма да повярвате", заяви Галчев.

"Имаме футболисти с визитки, имаме и млади - ако не се лъжа, имаме десет момчета под 20 години. Това е пътят. А не взимат някакви Присовци (визира Нджонго Присо, който игра в ЦСКА). Идват тук и се чудят после как да им плащат и заплати. И лъжат и с ЕГН-тата."

На реплика на журналист, че Присо е бил представен за 24-годишен, Галчев отговори: "На 24 е бил преди 20 години. Изглеждаше на 44."

Капитанът на червените остана въодушевен след победата с 2:0 срещу "Берое" и класирането за финала за Купата на България. "Берое" е силен отбор, имат петима национали. Мисля, че имат само една победа срещу ЦСКА в София,а традициите са, за да се спазват. Бях убеден, че няма да загубим."

"Който и да стигне на финал, значи е заслужено и няма да е лесно. Финалът е един мач. Знаете, че имаме 12-и в играч - публиката", добави Галчев.

Полузащитникът изтъкна, че в ЦСКА се работи на високо ниво. "Никой не знае как се готвим. Две седмици гледаме видео за "Берое". Затова Господ ще ни помогне."

Дневник