Осемкратният шампион Рафаел Надал се класира с лекота за четвъртфиналите на турнира от категория "АТП 500" в Барселона. На червените кортове в каталунската столица испанецът победи сънародника си Алберт Монтанес с 6:2, 6:2.

След като в първи си мач даде само пет гейма на друг испанец - Марсел Гранойерс, днес поставеният под №1 Надал отново беше много убедителен и стигна до успеха за 67 минути.

Бившият номер 1 реализира пет пробива от седем възможности и загуби веднъж подаването си при единствения шанс за пробив, който се откри пред Монтанес. Осемкратният шампион записа четвърта победа от четири мача срещу този съперник и продължава да няма загубен сет срещу него.

Надал демонстрира много стабилен начален удар, като вкара 71% от първите си сервиси, направи три аса без двойна грешка и загуби само 13 точки в своите подавания. В същото време той спечели 25 от 47-те точки, при които посрещаше.

Испанецът записа седма поредна победа, след като през миналата седмица спечели турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло за девети път. Той има 11 спечелени от 13 изиграни двубоя на червени кортове през 2016 г.

В спор за място на полуфиналите Надал ще се изправи срещу италианеца Фабио Фонини, който записа убедителна победа с 6:3, 6:2 срещу Виктор Троицки от Сърбия.

За четвъртфиналите се класира и шампионът в Барселона от последните две години Кей Нишикори. Японецът победи Жереми Шарди от Франция с 6:3, 7:5 за един час и 23 минути.

Нишикори, който е поставен под №2 в основната схема, ще срещне в следващия кръг украинеца Александър Долгополов или 19-годишния квалификант от Русия Карен Хачанов.

Дневник