Най-добрият български тенисист Григор Димитров стана почетен гражданин на родния си град Хасково. Tой беше удостоен със званието на церемония в тенис комплекс "Юнак".

Димитров беше избран за почетен гражданин с единодушно решение на общинския съвет през 2014 г., но досега нямаше възможност да получи отличието.

Тази седмица той се завърна в България, откъдето ще се отправи към следващия си турнир - в Истанбул от 25 до 30 април.

"Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Ще го вземе със себе си и ще го нося винаги, където и да съм. Когато човек успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни откъде е тръгнал", каза Димитров, цитиран от "Дарик".

Тенисистът, който се разплака по време на церемонията, допълни, че Хасково е неговият дом, а настоящата му резиденция Монте Карло е "просто базата ми". "Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково", заяви кметът на града Добри Беливанов.

След церемонията Димитров проведе открит урок с деца от новия тенис клуб "Хасково 2015", където най-успешният български тенисист беше картотекиран.

За последно той беше член на варненския "Черно море-Елит", като беше избран за почетен гражданин на черноморския град през 2014 г.

Дневник