Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев очаква мачът с "Лудогорец" да бъде решен от някой детайл. Сините приемат шампиона в събота на "Георги Аспарухов", когато ще бъде открит новият сектор А.

Стоев смята, че двата състава няма с какво да се изненадат. "По-скоро, когато се срещат такива два отбора, някакъв детайл може да реши мача - грешка на даден състезател, статично положение, добра изява на офанзивен футболист. Това ще реши мача."

Той обясни, че няма проблеми в отбора си. Миналия кръг "Левски" почива и това е дало възможност на контузените да се възстановят.

"Последните два мача победихме и може би има някаква инерция. Бих казал, че тази почивка не дойде в правилния момент, но имахме играчи със здравословни проблеми и ако трябваше да играем миналата седмица, нямаше да вземат участие", каза специалистът.

Той очаква подкрепата на привържениците. "Година и половина феновете са показали, че стоят зад отбора. Това е много важно, защото сме изпитвали катаклизми. Това показва, че те си обичат отбора, независимо от ситуацията, в която клубът се намира. Идват да си подкрепят името "Левски". Радват се, страдат, но са част от отбора."

Според него футболистите на сините няма да се притеснят от пълните трибуни. "Може някой да е поне в началните минути по-неуверен от обстановката. Но повечето играчи толкова мачове са изиграли вече, че не би трябвало, каквато и атмосфера да е, да ги притеснява."

"Не може да задълбаваме само за този мач, трябва да сме готови за всеки един мач. Да, различно е, когато играеш с "Монтана", различно е с "Лудогорец". Надявам се да се получи един добър мач, срещат се два отбора, които практикуват офанзивен футбол. Създават се предпоставки за един хубав двубой с откриването на трибуната. Стадионът ще бъде пълен, което е стимул за отбора да победи", добави Стоев.

Дневник