"Левски" и "Лудогорец" не успяха да излъчат победител помежду си в дербито на 26-ия кръг на А група и завършиха 0:0.

За съжаление на феновете на сините, които бяха препълнили сектор Б и голяма част от трибуните двубоят не предложи много интересни положения и логично завърши без голове. Преди срещата бе направено и официалното откриване на новия сектор А на стадиона.

След равенството разликата между двата тима на върха в класирането се запази на 14 точки, а "орлите" остават убедителен лидер, въпреки че прекъснаха серията си от 12 поредни победи.

Мачът започна нервно и още в началните минути Натанел и Александър Александров получиха жълти картони. Домакините стигнаха до първото по-опасно положение в мача но Франсис Нар пропусна. в 17-ата минута. В 24-ата минута Георги Терзиев смени Керчев и две минути по-късно се размина на сантиметри от гол. Бранителят но гостите надскочи всички след изпълнение корнер, но прати топката над гредата.

Сините се активизираха, но стигнаха само до няколко удара от разстояние на Роман Прохазка. При един от тях Владислав Стоянов се намеси, а след това Минев изби преди Божидар Краев да успее да отбележи. Малко преди края на първата част Сърджан Лукин с глава пропиля най-добрата възможност за домакините.

Втората част започна с положение на гостите и в 50-ата минута Боян Йоргачевич се намеси решаващо. Сръбският вратар изби след бърза контраатака на Кафу,а след това и Лукас Саша стреля в аут.

До края на срещата интересни игрови положения почти нямаше, а най-интересното, което се случи бе изгонването на Елин Топузаков от резервната скамейка на домакините заради бурна реакция към отсъждане на съдията Станислав Тодоров.

dnevnik.bg