Нито един италиански футболист не попадна в стартовите състави на "Интер" и "Удинезе" за снощния двубой от 35-ия кръг на Серия А, в който "нерадзурите" спечелиха много важна домакинска победа с 3:1.

Това е първият мач в историята на италианското футболно първенство, в който като титуляри излизат 22-ма чуждестранни играчи.

Италианското присъствие в този мач се сведе до три резерви с общо 30 минути игрово време. Единадесет от тях бяха записани от натурализирания бразилец Едер, който се появи в 79-ата минута и вкара третия гол за "Интер".

Данило Д'Амброзио беше пуснат от Роберто Манчини за последните пет минути, а в състава на "Удинезе" влезе само един италианец - Джовани Паскуале, в 76-ата минута.

Двата клуба разполагат с изключително малко италианци изобщо в първите си отбори за този сезон. "Интер" има четирима - Давиде Сантон, Томазо Берни, Д'Амброзио и Едер, който играе под наем на "Джузепе Меаца" от "Сампдория".

"Удинезе" разполага с петима - един от резервните вратари Алекс Мерет, капитаните Антонио ди Натале и Мурицио Домици, които са съответно на 38 и 35 години, както и полузащитниците Франческо Лоди и Джовани Паскуале.

Дневник